Nieuws uit de regio

06-03-2024 - Heist-op-den-Berg

De beste Vlaamse fanfares te gast in Heist

In het weekend van 9 en 10 maart  is er in CC Zwaneberg op het Cultuurplein het VLAMO Open Fanfarekampioenschap (kortweg VLOF), een wedstrijd die sedert 2012 in het Heistse cultuurcentrum wordt georganiseerd.  Het is een open kampioenschap voor binnen- en buitenlandse orkesten uit alle afdelingen, de even jaren voor fanfares, de oneven jaren voor harmonieën. Daarmee bewijst Heist dat ze dé koperblaasgemeente van Vlaanderen zijn. In totaal zijn 26 fanfares ingeschreven, waarvan op zaterdag  de orkesten uit de lagere afdelingen aan bod kwamen. Op zondag hoort en ziet u in de grote schouwburg de orkesten uit de ere-afdeling met onder meer de Sint Jansvrienden uit Wiekevorst en vanaf 16 u de beste fanfares van Vlaanderen uit de ‘superieure afdeling’.

Sint Jansvrienden willen ook kampioen worden

Alle fanfares spelen per categorie hetzelfde verplichte werk, voor de ere-afdeling De Onderwaterzetting van Simon Van Hoecke en voor de superieure afdeling The Promised Continent van Nick Van Elsen. Daarnaast mogen ze nog een inspeelwerk kiezen en een keuze maken uit een vooraf bezorgde lijst. Door het grote aantal deelnemers beginnen ze er op zaterdag- en zondagochtend om 9.30 u aan. Zaterdag is het heel dag koperblaasmuziek tot om 20.20 u KF Sint Jozef  uit Kleine Brogel. Zondag is komende Sint-Jansvrienden uit Wiekevorst, onder leiding van Lars Corijn; om 13.30 u  aan de beurt. Juryleden zijn op zaterdag Manu Mellaerts (BE), Leon Vliex (NL) en Bert Appermont (BE) en op zondag Jan de Haan (NL), Steven Verhaert (BE) en Marco Pütz (LU). De winnaar uit de hoogste afdeling neemt een uniek kunststuk en eeuwige roem mee naar huis.

Winnaar van vorig jaar

Tussen de wedstrijden door is er op zaterdag 9 maart om 17.30 uur een Galaconcert. Dan speelt de winnaar van het VLAMO Open Harmoniekampioenschap 2023, Concertband Maasmechelen o.l.v. Mark Prils een galaconcert. Tijdens dit concert brengen zij als try-out (een deel van) het programma dat ze zullen uitvoeren tijdens het Europees Harmoniekampioenschap (ECWO) van 25 mei 2024 in Oslo Noorwegen. Brass-aux-saxes uit Westerlo was de laatste fanfare (vòòr corona) die Vlaams kampioen in de hoogste afdeling werd en die doet ook dit jaar weer een gooi naar de titel.  Wie niet aanwezig kan zijn, maar toch graag de wedstrijd wil volgen, kan op www.BrassPass.tv de livestream volgen.  Naast de livestream zorgt Mediagroup CU voor live verslaggeving bij alle optredens via www.cubrass.nl

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Speciale promoties Check het hier