Nieuws uit de regio

22-06-2019 - Heist-op-den-Berg

Spannendste Heistse Pijl ooit

De 49ste Heistse Pijl was volgens organisator Jef Van den Bosch ‘de beste ooit’. Een bijzonder spannende wedstrijd die in de laatste meters werd beslist met een overwinning van Alvaro Hodge en dank zij de uitstekende weersomstandigheden was er een schitterende opkomst, zowel aan de aankomststrook als onderweg waar her en der mensen in hun voortuintje een mini-café hadden ingericht.

De wedstrijd werd zeer snel gereden: Ondanks dat men 10 minuten later dan voorzien vertrok in Turnhout, kwam het peloton voor 17 u over de eindstreep, nog enkele minuten vroeger dan het snelste schema dat was vooropgesteld. Dat lag vooral aan de aanvallers van het eerste uur die al snel na de start vertrokken: Rory Townsend, Jimmy Janssens, Minne Verboom, Jordy Meeus, Thimoty Stevens en Guillaume Seye. Het achtervolgingswerk werd vooral opgeknapt door de ploeg Deceuninck/Quickstep met af en toe hulp van Cofidis. De passage over de Heistse berg zorgde er voor dat het peloton in de voorlaatste ronde nog uiteen scheurde, zodat de sprintersploegen hun organisatie in de achtervolging kwijt waren. Janssens, Seye en Townsend bleven als laatste over en werden pas in de Paul Van Roosbroecklaan bijgehaald.  De Columbiaan Alvaro Jose Hodge uit de ploeg Lefevre was uiteindelijk gemakkelijk de snelste voor Jasper Phillipsen en Rory Townsend, die met zijn derde plaats nog als vroege aanvaller nog mee op het podium mocht.

De Trofee Michael Golaerts voor de strijdlustigste renner, vernoemd naar de renner uit Hallaar die vorig jaar overleed tijdens Parijs-Roubaix, ging naar Thimoty Stevens die bij de doortochten boven op de Heistse berg de meeste punten verzamelde. Ook het Heistse gemeentebestuur kan tevreden zijn want in de rechtstreekse uitzending op Eén werd de gemeente mooi in beeld gebracht. Ook de organisatie was content met ongeveer 800 mensen die een Vip-kaart hadden aangeschaft voor het wielerdorp aan het Hof  van Riemen.

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Speciale promoties Check het hier