Nieuws uit de regio

20-06-2019 - Heist-op-den-Berg

Gratis optreden van André Brasseur op de braderij

De Heistse braderij heeft er een nieuwe publiekstrekker bij: Op zondag 30 juni om 15.30 u verwelkomt de pop-up Hnita Jazz bar aan de Bergstraat 164 niemand minder dan de toetsenist André Brasseur. De Hammondorgelspeler is een levende legende van de Belgische muziek.

Sinds december organiseert Hnita Jazz Club voorlopig haar concerten in de vroegere Zaal Bergola in het Bergbos naast de watertoren. Tijdens de Heistse Braderij strijken ze echter opnieuw neer in de Bergstraat. Onder de noemer “3 voor 12” staat de driedaagse geheel in het teken van een inzamelingsactie. In augustus wordt het dak van de Hnita-Hoeve aan de Lostraat, de vaste locatie van de Hnita Jazz Club, vernieuwd. Om dat rond te krijgen, komen ze nog 12.000 euro te kort. Die willen ze op verschillende manieren inzamelen op de Braderij. 3 dagen om 12.000 euro in te zamelen. “3 voor 12” dus. Dat doen ze met verschillende optredens tijdens de braderij: Op vrijdagavond  speelt vanaf 21 u DJ SVN. Op zaterdag om 16u30 komt Toni Vitacolonna, vooral bekend als de vaste drummer van het wereldvermaarde Brussels Jazz Orchestra. Later op de dag, om 19u30, is er plaats voor lokaal talent. Zangeres Aalex Vertommen uit Heist-Goor en slagwerker Steven De Wijngaert betoverden vorig jaar de bezoekers van de Hnita Jazz Bar met een programma vol jazzklassiekers. Reden te over om hen opnieuw te vragen. Wat ze dit jaar in petto hebben, blijft echter nog een verrassing. DJ Baba Cool Jazz eindigt de avond vanaf 21u30.

Op zondag komt dan de 79-jarige André Brasseur. In 1965 scoorde Brasseur een wereldhit met ‘Early Bird Satellite’ een internationale millionseller. Daarvoor speelde hij in de restaurants rond de Ancienne Belgique, dikwijls in ruil voor een maaltijd. Dank zij Belpop Bonanza maakte een nieuwe generatie enkele jaren geleden kennis met zijn baanbrekende oeuvre. Het bracht hem zelfs tot op Pukkelpop. In de Hnita Jazz Bar speelt André Brasseur met zijn vaste band, met Dirk Jans op drums, Ben Van Camp op gitaar, Ben Brunin op bas, Jo Hermans op trompet en Wietse Meys op sax.

Elk van de optredens en dj-sets in de Hnita Jazz Bar tijdens de Heistse Braderij is gratis toegankelijk. Wie dat wil, kan een vrije bijdrage betalen om het nieuwe dak van de Hnita-Hoeve mee te financieren.

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Speciale promoties Check het hier