Nieuws uit de regio

18-06-2019 - Keerbergen

Keerbergse sportbelofte gaat naar WK Turnen

Lisa Vaelen, turnster bij De Gympies die in 2018 door de gemeente Keerbergen gehuldigd werd als Sportbelofte van het jaar, is geselecteerd voor het WK toestelturnen voor junioren in Gyor, Hongarije. Het orgelpunt van een ijzersterk seizoen.

In 2018 wist Lisa zich na een sterk seizoen te plaatsen voor het Europees Kampioenschap in Glasgow maar een lichte voetblessure maakt vroegtijdig een einde aan haar Europese avontuur. Ze verbeet haar teleurstelling en hervatte na haar herstel dubbel gemotiveerd haar trainingsschema bij De Gympies in Keerbergen en met resultaat. In november won ze de Gympies-GymnovaCup in eigen huis en later stuntte ze opnieuw met goud allround op Top Gym, een internationale wedstrijd met een zeer sterk deelnemersveld en een lange traditie. Ook dit jaar pakte ze in februari sterk uit op WOGA Classic in Dallas waar ze 5de allround werd en brons won in de toestelfinale balk. Ook in Porto toonde ze zich de sterkste op een internationale wedstrijd en tijdens verschillende testmomenten bevestigde Lisa haar waarde voor de Belgische ploeg. Haar selectie voor het WK in Hongarije komt dan ook niet uit de lucht gevallen. Samen met Noémie Louon en Stacey Bertrandt zal ze op vrijdag 28 juni de Belgische driekleur vertegenwoordigen.

Voor De Gympies Keerbergen is het al de vijfde keer dat ze een talentvolle gymnast op weg naar een EK, WK of Olympische Spelen kunnen helpen. De club specialiseerde zich in de discipline toestelturnen voor meisjes en kan ondertussen al een aardig internationaal palmares voorleggen. "Het is onze ambitie om getalenteerde kinderen zo ver mogelijk te begeleiden in hun ambities, maar tegelijk willen we ook laagdrempelig zijn met een breed aanbod om zoveel mogelijk mensen, jong en minder jong, aan het sporten te krijgen," vertelt voorzitster Ilse De Smedt. De Gympies sluit het seizoen af met meer dan 1.300 actieve leden.

 

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Brilcenter

  Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Speciale promoties Check het hier