Nieuws uit de regio

11-06-2019 - Heist-op-den-Berg

Doet Bart De Wever nog een derde keer mee met Heist Loopt?

De inschrijvingen voor het grootste loopevent uit de regio, Heist Loopt op zondag 25 augustus, zijn geopend. Het parcours is licht gewijzigd (nog zwaarder!)  en ook de namen van Heist Zingt liggen vast. Voor de rest zijn de verschillende versies, één of twee Toeren van den Berg of de Halve Marathon van Heist, dezelfde gebleven.

Er zijn dit jaar geen verkiezingen en Bart De Wever heeft misschien wel andere katten te geselen, maar voor de rest verwachten Gert Vercammen en zijn team wel weer een uitgebreid deelnemersveld. Verschillende bedrijven zijn nu reeds op zoek naar ‘goede lopers’ om toch maar vooraan in de uitslag te staan van de aflossingsmarathon. Het parcours is licht gewijzigd ten opzichte van de voorbije jaren. Aan het ‘gouden kruispunt’ gaat het nu rechtstreeks via Bergop (naast het Torengebouw) naar het Kerkplein en de Kerkhofstraat in plaats van een ommetje te maken via de Herentalsesteenweg en de Kloosterstraat. Aan Staminee De Living wordt de Noordstraat overgestoken naar de Neerweg om via de woonwijk van de Postweg, terug naar de Noordstraat te komen en zo naar het Cultuurplein.

Voor Heist Zingt doet het organisatiecomité weer beroep op Bert Embrechts die samen met Filip Bollaert een leuke band heeft samengesteld. Zij zorgen voor de begeleiding van Ronny Lee, Tine Embrechts, Lukas Van den Eynde en Isabelle A. En natuurlijk mag Elentriek niet ontbreken, de band waar het 11 jaar geleden allemaal mee begonnen is op het Kerkplein.

Net als vorig jaar is er voor Heist Zingt een bescheiden, maar voor het evenement een zeer belangrijke bijdrage van 5 euro voor het betreden van het terrein vanaf 18u. Dit moet de hoge kostprijs van Heist Zingt drukken en betaalbaar houden, waardoor ze zo veel mogelijk opbrengst kunnen schenken aan Actie Zorgenmens. Bij aankoop via de voorverkoop van een ticket van 5 euro krijg je een gratis drankbonnetje erbovenop ter waarde van 2,50 euro. Let wel, de deelnemers die zich vooraf inschreven voor Heist Loopt mogen sowieso gratis op het terrein, samen met iedereen jonger dan 16 jaar en ook alle leden van een jeugdverenigingen in hun outfit.

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

Speciale promoties Check het hier