Nieuws uit de regio

07-06-2019 - Heist-op-den-Berg

G-muziek, iedereen houdt van muziek

Sinds september 2013 worden er in Heist-op-den-Berg muzieklessen gegeven voor jongeren maar ook ouderen met een mentale of psychische beperking die in muziek een gepaste therapie maar ook gewoon de vreugde vinden van het musiceren en luisteren naar muziek. Al snel werd dit een succes. De lessen zijn individueel gericht en worden helemaal op maat gegeven door professionele muziektherapeute Jolien Vrolix. Zowel muziekbeleving als het leren bespelen van een instrument of het ontwikkelen van algemene muzikale vaardigheden komen hier aan bod.

Paul Michiels, peter van het project
Bernadette De Cat, coördinator van het project, nodigde de Heistse singer-songwriter uit om het peterschap over dit project op zich te nemen met als resultaat een paar levendige jamsessies. De groep concerteerde al in het voorprogramma van de kerstconcerten door de Heistse Brass Band, proclamaties van de Academies, intro's op feestjes, presentaties op fundraising activiteiten en de concerten van 'Elentriek voor het leven' in het kader van de Warmste week.

Warme sponsoring
Het project ontvangt geen subsidies en wordt gedragen d.m.v. sponsoring. De Heistse en Lierse serviceclubs gaven al warme steun en ook opbrengsten van fuiven en feestjes gingen al in de richting van die G-muziek project. De muzikanten van Elentriek schonken 6.166,60 euro na het concert 'Elentriek voor het leven' dat doorging op 23 december 2018 en enkele privépersonen schonken een piano en conga's. Daarnaast stelt de directie van de Heistse Academie een leslokaal ter beschikking en de medewerkers van CC Zwaneberg zorgen voor de administratieve en logistieke steun.

In september begint een nieuw schooljaar!
Geïnteresseerden kunnen zich melden aan CC Zwaneberg of via Bernadette De Cat (0477 78 80 11 - bernadettedecate@gmail.com)

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Speciale promoties Check het hier