Nieuws uit de regio

26-04-2019 - Heist-op-den-Berg

‘Crate digging’ in Heist-op-den-Berg

Crate diggen kan losjes worden vertaald als: “de fysieke zoektocht naar vinylplaten in winkels, rommelmarkten, platenbeurzen, en de ontdekking van muzikale parels”.  In Heist kan je gaan ‘crate diggen’ op woensdag 1 mei in het Cultuurcentrum Zwaneberg op de langstlopende platenbeurs van ’t land.

Met de heropleving van de vinylplaat (waarvan het hoogtepunt ook al voorbij schijnt te zijn, denkt organisator Guido Van Woensel), en de interesse die ook bij de jeugd groeide om zich vinyl aan te schaffen, werd crate diggen de nieuwe hippe term die de jacht op oude lp’s en singles omschreef. De Internationale Platen- en CD beurs in Heist-op-den-Berg is sinds jaren het mekka in Vlaanderen van iedereen die deze muzikale passie in zich heeft.  Deze muziekbeurs heeft heel wat muzikale trends en modeverschijnselen zien komen en gaan, maar is in de vaderlandse muziekwereld steeds een constante gebleven. Drie zalen van Zwaneberg zullen op de Dag van de Arbeid gastheer zijn van de platenbeurs, opgericht door Van Woensel. Binnen- en buitenlandse standhouders uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Frankrijk en Portugal proberen de honderden bezoekers in verleiding brengen met hun aanbod. De beurs kreeg reeds muziekliefhebbers uit Japan, de Verenigde Staten, Scandinavië en zowat alle landen uit het voormalige oostblok over de vloer.

“Op deze beurs is het niet ongewoon dat zeldzame stukken voor heel wat geld van eigenaar veranderen”, aldus Van Woensel, “ maar is er evenzeer aandacht voor de modale liefhebber die voor weinig geld zijn collectie wil aanvullen. En niet alleen vinyl wordt hier aangeboden, ook cd’s, video’s, memorabilia, naslagwerken en een ruim assortiment beschermhoezen, verpakkingsmateriaal e.d. kan men zich hier aanschaffen”.

Afspraak dus op woensdag 1 mei in CC Zwaneberg te Heist o/d Berg!
De beurs loopt van 10 tot 17u en de inkom bedraagt € 5.

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Speciale promoties Check het hier