Nieuws uit de regio

20-03-2019 - Heist-op-den-Berg

Heist doet het licht uit

De gemeente Heist doet dit jaar mee aan Earth Hour, een actie die ieder jaar wordt georganiseerd door WWF (World Wide Fund For Nature) om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energieverspilling. Op 30 maart, tussen 20.30 en 21.30 u wordt iedereen gevraagd zoveel mogelijk het licht te doven

Schepen van milieu Sarah Wouters wil met deze actie een signaal geven in het kader van de duurzaamheid en tegen energieverspilling. “Een groot deel verlichting van monumenten, zoals de kerk in Hallaar, wordt aangestuurd door de straatlichten. Spijtig dat Fluvius, de beheerder van de openbare verlichting, relatief veel geld vraagt om tijdelijk het licht uit te doen. Voor deze symbolische actie weegt dat toch te veel op het budget. We gaan zelf wel, waar mogelijk, het licht doven. Personeelsleden van de gemeente worden gemotiveerd om alle stand-by toestellen als computers en printers uit te schakelen.  In het kader van de klimaatverandering is dit initiatief de laatste jaren aan belang gaan toenemen.” Vorig jaar schakelden bijna 18.000 monumenten en gebouwen wereldwijd hun verlichting uit.

Ook de Heistenaren kunnen een steentje bijdragen door thuis de lichten te doven en het gebruik van elektrische apparaten een uurtje te mijden. “Je zal merken hoe gezellig het kan zijn, samen bij kaarslicht. Wie weet wat daar nog allemaal kan van komen!”, aldus de Heistse milieuschepen

Brilcenter

  Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier