Nieuws uit de regio

15-03-2019 - Heist-op-den-Berg

Nachtverblijf voor Dagscentrum Nethedal

De plannen voor een nachtverblijf voor het Dagcentrum Nethedal zijn eindelijk in orde gekomen. Aan de Werftsesteenweg in Heist zal de sociale Huisvestingsmaatschappij een nieuwbouw oprichten waar 12 mensen met een beperking terecht kunnen. Zij kunnen rekenen op een beperkte ondersteuning, en dat dag en nacht, 7 op 7.

Nethedal werd als dagverblijf in 1985 opgericht door Mon Liekens, voormalig directeur van IMG, de school voor buitengewoon onderwijs. Hij stelde vast dat jongeren, na hun schoolcarrière, geen opvang hadden in de regio. Met de steun van Rotary konden de eerste 10 mensen terecht in het vroegere gemeentehuis van Schriek. In 2000 werd aan de Zwerfheide in Booischot een nieuwbouw in gebruik genomen, ook al met de steun van Rotary en volledig aangepast aan de noden van de gasten. Daar verblijven overdag een 32-tal mensen, samen met 14 personeelsleden. “Jarenlang hebben we getracht subsidies te krijgen voor een dag- én nachtverblijf, maar telkens vielen we uit de boot”, vertelt directeur Herwig Jacobs.  “Nu onze sector meer richting een vrije markteconomie is geëvolueerd, konden we zelf initiatief nemen. De Huisvestingsmaatschappij zal een inclusief bouwcomplex bekostigen met het gelijkvloers en de eerste verdieping volledig voor ons. Op de tweede en derde verdieping komen gewone appartementen. Onze gasten zullen er dus onder en samen met de mensen uit hun omgeving leven,” aldus Jacobs.

Hoewel de financiering nu op een andere manier rond is, kunnen ze de fondsen van Rotary nog steeds goed gebruiken, onder meer voor de inrichting van het centrum. De serviceclub steunt nog steeds de acties die Nethedal doet. In 2017 kregen ze bijvoorbeeld een aangepaste minibus. Zes van de zeven leden van de Raad van Bestuur zijn trouwens lid van Rotary. In september 2021 zou het nieuwe nachtverblijf instapklaar zijn

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

NoƩmie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Speciale promoties Check het hier