Nieuws uit de regio

13-03-2019 - Heist-op-den-Berg

Frans neemt een duik

Al 20 jaar lang maakt het fietspad op de Herentalsesteenweg aan twee kanten van de brug over de Grote Nete een duik om voertuigen gemakkelijker de Netedijk te laten oprijden. Voor fietsers, die de op- en afrit niet verwachten, is dat bijzonder gevaarlijk.  Bij monde van Frans Poortmans is er eindelijk iemand die dit heeft aangeklaagd bij het gemeentebestuur.

“Ik zat op het terras van café Lodijk een pintje te drinken, als ik gekletter hoorde op straat”, begint Frans zijn verhaal. “Een pizzabezorger, die waarschijnlijk de bult in het fietspad niet kende, was tegen de bruglening gevlogen en lag op de straat. Later hoorde ik dat ook verschillende wielertoeristen, die hier met een flinke vaart langskomen, al kennis gemaakt hebben met het wegdek van de brug.  Ik weet dat men bezig is om subisdies aan te vragen voor riolering, zodat het hele fietspad kan gerenoveerd worden, maar daar kan toch niet op gewacht worden om deze gevaarlijke situatie te herstellen.”  Schepen Katleen Vanthygem liet de technische dienst de zaak onderzoeken en erkent dat er dringend maatregelen moeten genomen worden. Het fietspad zal ter plaatse worden aangepast, ook aan de volgende woning, waar bult enigszins minder gevaarlijk is.

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier