Nieuws uit de regio

13-03-2019 - Heist-op-den-Berg

Frans neemt een duik

Al 20 jaar lang maakt het fietspad op de Herentalsesteenweg aan twee kanten van de brug over de Grote Nete een duik om voertuigen gemakkelijker de Netedijk te laten oprijden. Voor fietsers, die de op- en afrit niet verwachten, is dat bijzonder gevaarlijk.  Bij monde van Frans Poortmans is er eindelijk iemand die dit heeft aangeklaagd bij het gemeentebestuur.

“Ik zat op het terras van café Lodijk een pintje te drinken, als ik gekletter hoorde op straat”, begint Frans zijn verhaal. “Een pizzabezorger, die waarschijnlijk de bult in het fietspad niet kende, was tegen de bruglening gevlogen en lag op de straat. Later hoorde ik dat ook verschillende wielertoeristen, die hier met een flinke vaart langskomen, al kennis gemaakt hebben met het wegdek van de brug.  Ik weet dat men bezig is om subisdies aan te vragen voor riolering, zodat het hele fietspad kan gerenoveerd worden, maar daar kan toch niet op gewacht worden om deze gevaarlijke situatie te herstellen.”  Schepen Katleen Vanthygem liet de technische dienst de zaak onderzoeken en erkent dat er dringend maatregelen moeten genomen worden. Het fietspad zal ter plaatse worden aangepast, ook aan de volgende woning, waar bult enigszins minder gevaarlijk is.

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Speciale promoties Check het hier