Nieuws uit de regio

10-03-2019 - Booischot - Pijpelheide

Komt er nu toch een nieuwe school op Pijpelheide?

Reeds in 2013 werd de uitbreiding van de school van Pijpelheide met een extra verdieping goedgekeurd. De kosten werden geschat op 1.183.000 euro. Een aannemer wou het wel doen voor 737.000 maar zijn werk trok op niet veel. In zoverre zelfs dat door het ingesijpelde water het hele gebouw moet vervangen worden. Vanaf de tweede week van april begint eindelijk de nieuwbouw.

Door het nieuwe woonwijken die de laatste jaren bijgekomen zijn in Pijpelheide is er al enige jaren nood aan een nieuwe school in de Heistse deelgemeente.  In de 2de helft van 2016 bleek dat een tweede verdieping boven op het bestaande gebouw geen goed idee was. In januari van 2017 deed Jan Baestaens (ETA) het voorstel om alles af te breken en vanop de grond opnieuw te beginnen. Na een juridische procedure met de architect, de stabiliteitsingenieur en de aannemer stelde eind 2017 het schepencollege het architectenbureau ‘Morgen Architectuur’ aan om een voorontwerp te maken voor een nieuwe gemeentelijke basisschool. Het gaat om de realisatie van een nieuwbouw voor de lagere school met zes klaslokalen, een refter, een leraarslokaal, de nodige berging en een secretariaat. De huidige voorbouw van de school zal volledig gesloopt worden vanaf maandag 8 april. Het nieuwe gebouw komt in de plaats. Het achterste deel van de school, waar de kleuterklassen en de sporthal gevestigd zijn, blijft wel bestaan. De bouw van dit project zal een jaar in beslag nemen, zodat hopelijk in september 2020 er eindelijk een nieuwe school zal staan. De kosten worden geraamd op 2.157.492,66 euro incl. btw, hierin zijn ook de afbraakwerken en de aanpassingen aan de omgeving inbegrepen.

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Speciale promoties Check het hier