Nieuws uit de regio

04-03-2019 - Booischot

Niet allemaal tegelijk!

Heist-op-en-Berg mag dan dé fanfaregemeente van Vlaanderen zijn, er wordt nog méér toneel gespeeld. Zeker in de maand maart want dat blijkt een populaire theatermaand voor Heistse gezelschappen. Op zaterdag 9 maart moet de Heistse toneelliefhebber een keuze maken uit niet minder dan  5 verschillende gezelschappen die dan hun jaarlijkse opvoering geven.

Als men het VMT (de Heistse Operettekring) er bij telt, zijn er in Heist 14 verenigingen die elk jaar minstens één productie op de planken brengen. Daar worden maandenlang teksten voor van buiten geleerd, decors getekend en in elkaar getimmerd en scénes gerepeteerd en opnieuw gerepeteerd tot ze helemaal juist zitten. Die noeste arbeid mondt dan uit in de jaarlijkse voorstellingen in de plaatselijke parochiezaal waar een trouw publiek van dikwijls samen 1000 toeschouwers geniet van het amateurtheater in plaats van thuis voor de beeldbuis te zitten.

De keuze voor zaterdag 9 maart is echter niet gemakkelijk: In Booischot brengt De Booischotse  Toneelvereniging (foto) het blijspel ‘De Kat op het Spek’ in de parochiezaal aan Ter Laken. Het team van Willy Van Bael staat nog maar 2 jaar op eigen benen en speelt vooral ten voordele van de Booischotse verenigingen. De Goorse Molenwiek is nog zo’n gezelschap dat zijn winsten vooral aan de eigen parochiegemeenschap besteedt. Zij brengen ‘Hotel op stelten’ in een regie van Johan Cluytens in zaal Ter Molen aan de Pastoor Mellaertsstraat. Vreugd en Deugd is de toneelkring in de schoot van de Wiekevorstse KWB. In de parochiezaal (Wiekevorst Dorp) gaat daar op 9 maart ‘Kat in de kelder’ in première in een regie van Sieglinde Geerts. In de parochiezaal van Schriek kan je dan weer gaan kijken naar ‘Een straatje zonder einde’, een stuk over 2 clochards die de tijd van hun leven meemaken, een stuk door de plaatselijke KLJ. Hier zorgt Kenny Van Goolen voor de regie. En in het Heists Kamertoneel staat ‘Les Liaisons Dangereuses’ op de planken, een prestigieus kostuumdrama in een regie van Wiekevorstenaar Peter Smolders.

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Speciale promoties Check het hier