Nieuws uit de regio

02-03-2019 - Heist-op-den-Berg

Hoe krijg je kinderen naar de bibliotheek?

In de Heistse bibliotheek werd de jeugdboekenmaand feestelijk ingezet met leuke activiteiten voor kinderen en hun ouders. Blikvanger waren de kapster van het kapsalon ‘Kip van Troje’ die jong en oud voorzagen van een leuk, origineel of hip kapsel.

Een andere publiekstrekker was performer Jelle Van Rossem die als ‘Koning van papier’ een hele zaterdag lang  zijn toehoorders kon boeien met allerlei uitzinnige verhalen. Thema van de jeugdboekenmaand is ‘vriendschap’. Nationaal zijn auteur Bart Moeyaert en actrice en presentatrice Tatyana Beloy dit jaar peter en meter van het evenement dat het lezen moet  bevorderen bij de jeugd. De Heistse bibliotheek lanceert een nieuwe getrouwheidsactie: “Word vriend van de bib’, waarbij kinderen stempels krijgen als ze een boek ontlenen of deelnemen aan een activiteit van de bibliotheek. Daarmee kunnen dan weer kleine cadeautjes verdiend worden.
De jeugdafdeling heeft ook enkele schrijvers van kinderverhalen uitgenodigd die deze maand een lezing komen geven, telkens voor kinderen van het tweede leerjaar. Meer dan 200 Heistse kinderen maken zo op een speelse manier kennis met jeugdauteurs die hun verhaal brengen op niveau van hun lezertjes: zo maakt Mattias De Leeuw tekeningen op muziek en brengt schrijfster Mieke Van Hoof haar accordeon mee. Andere auteurs die op bezoek komen zijn Raf Missorten en Kim Crabbeels.

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier