Nieuws uit de regio

28-02-2019 - Putte

Putse vrijwilligster kaft 20.000 boeken

Ook in Putte worden deze week de vrijwilligers in de bloemetjes gezet. Vooral de Putse bibliotheek is blij met de inzet van vele mensen die een deel van hun vrije tijd op een nuttige manier willen besteden. Eén van de uitschieters is Patricia De Smet die sedert mei 2012 de nieuwe boeken van een plastiek omhulsel voorziet.

“Zoals voor vele andere organisaties zijn de vrijwilligers in de Putse bibliotheek van onschatbare waarde”, vertelt bibliotheekmedewerker Robby Goovaerts. “ Zonder hen zou de werking van de bib op een veel lager pitje staan. Denk maar aan de voorleesvrijwilligers, de vrijwilligers van de zadenbib, de vrijwilliger die de boeken plastificeert, de vrijwilligers die de teruggebrachte boeken weer in de rekken plaatsen, ...

Voor haar inzet verdient Patricia De Smet tijdens deze Week van de Vrijwilliger een symbolische pluim. Al 7 jaar zorgt zij dat alle nieuwe boeken in de bib proper blijven door ze te plastifiëren. Als we even de rekensom maken, dan is Patricia deze maand toe aan haar 20.000ste boek, toch een hele prestatie. Ik wil haar hiervoor dan ook van harte bedanken”, aldus schepen van cultuur Inge De Bie.

Alle vrijwilligers van de bib en in de andere diensten van de gemeente worden weldra getrakteerd op een vrijwilligersfeest. Een dikke pluim en heel veel waardering voor al deze helpende handen vanwege het gemeentebestuur.

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier