Nieuws uit de regio

28-02-2019 - Putte

Putse vrijwilligster kaft 20.000 boeken

Ook in Putte worden deze week de vrijwilligers in de bloemetjes gezet. Vooral de Putse bibliotheek is blij met de inzet van vele mensen die een deel van hun vrije tijd op een nuttige manier willen besteden. Eén van de uitschieters is Patricia De Smet die sedert mei 2012 de nieuwe boeken van een plastiek omhulsel voorziet.

“Zoals voor vele andere organisaties zijn de vrijwilligers in de Putse bibliotheek van onschatbare waarde”, vertelt bibliotheekmedewerker Robby Goovaerts. “ Zonder hen zou de werking van de bib op een veel lager pitje staan. Denk maar aan de voorleesvrijwilligers, de vrijwilligers van de zadenbib, de vrijwilliger die de boeken plastificeert, de vrijwilligers die de teruggebrachte boeken weer in de rekken plaatsen, ...

Voor haar inzet verdient Patricia De Smet tijdens deze Week van de Vrijwilliger een symbolische pluim. Al 7 jaar zorgt zij dat alle nieuwe boeken in de bib proper blijven door ze te plastifiëren. Als we even de rekensom maken, dan is Patricia deze maand toe aan haar 20.000ste boek, toch een hele prestatie. Ik wil haar hiervoor dan ook van harte bedanken”, aldus schepen van cultuur Inge De Bie.

Alle vrijwilligers van de bib en in de andere diensten van de gemeente worden weldra getrakteerd op een vrijwilligersfeest. Een dikke pluim en heel veel waardering voor al deze helpende handen vanwege het gemeentebestuur.

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Speciale promoties Check het hier