Nieuws uit de regio

27-02-2019 - Heist-op-den-Berg

Heistse Pijl wordt 2-daagse

De Vastgoed Heylen Heistse Pijl krijgt een nieuwe datum en verhuist naar 22 juni. Nieuw is dat de dag erop er een vervolg wordt aangebreid  met de Heylen Vastgoed Classic, een wielerevenement dat de Kempen van Turnhout tot Heist in de kijker zet.

Met de nieuwe datum, één week voor het Belgische kampioenschap, wordt een beter deelnemingsveld verwacht dan vorig jaar. “Oorspronkelijk zaten we in mei, maar voor Tom Boonen zijn we opgeschoven naar begin juni,” vertelt organisator Jef Van den Bosch. “De laatste jaren bleek dat echter ook niet ideaal. Op suggestie van Wilfried Peeters van Quick Step zijn we verder in de maand verhuisd, zodat we, samen met de Elfstedentocht en Halle-Ingooigem de ideale voorbereidingskoers zijn voor het BK. Renners willen dan graag veel kilometers malen aan grote snelheid. Op die manier kunnen we een mooie mix van continentale en world tour ploegen aan de start krijgen”

De Heistse Pijl is uit het regelmatigheidscriterium gestapt, waar ze tot vorig jaar in zaten. “Als we op eigen benen staan, kunnen we veel meer zichtbaarheid geven aan onze partners”, aldus Hulshoutenaar Van den Bosch. “We hebben bovendien de garantie dat VRT met Sporza de wedstrijd gedurende anderhalf uur op de buis brengt”. Start is zoals vorig jaar in Turnhout en aankomst, na 8 plaatselijke ronden, op de Paul Van Roosbroecklaan aan het Hof van Riemen in Heist. De werken in Wiekevorst vormen eventueel nog een probleem, maar dat kan opgelost worden door langs de Kruisstraat het centrum te vermijden

De Heylen Vastgoed Classic op zondag 23 juni richt zich zowel tot de geoefende wielertoerist als tot de familiale recreanten. Voor sportieve fietsers zijn er 2 startplaatsen, in Heist en Turnhout, die voor een deel het wedstrijdparcours zullen volgen, een totale afstand van 110 km. Minder geoefende fietsrecreanten kunnen in beide plaatsen én in Herentals starten voor een rit van 60 à 65 km. Op dezelfde plaatsen zal er ook een Family Tour zijn van een dikke 20 km. Alle trajecten worden uitgestippeld door koersdirecteur Dieter Clercx. Die wil ook graag op zondag met een compleet peloton met voor- en achteraan volgwagens in groep het parcours rijden, zodat de wielertoerist het wedstrijdgevoel kan meemaken. Een idee dat bij buitenlandse wedstrijden al heel veel opgang maakt. Daarvoor heeft hij nog wel een fiat de enkele lokale overheden nodig.

Kristof Smolders, communicatieverantwoordelijke van Heylen Vastgoed, benadrukt het sociale engagement dat hun bedrijf met deze naamsponsoring aangaat. De opbrengst van de Heylen Vastgoed Classic gaat naar 2 goede doelen: het Olivia Fund dat onderzoek doet naar kinderkanker en To Walk Again van Marc Herremans.

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Speciale promoties Check het hier