Nieuws uit de regio

26-02-2019 - Booischot

Wie zorgt er voor mij als mama en papa er niet zijn?

De gemeente heeft een belangrijke taak in de zorg voor haar burgers, zowel oud als jong. Vooral in de kinderopvang doet Heist-op-den-Berg belangrijke inspanningen. Om dat aan de lijve mee te maken ging schepen Kelly Van Tendeloo, een tijdje meedraaien in het kinderdagverblijf Het Heiveldje in Booischot.

Ook schepen Sarah Wouters en enkele leden uit het Heistse managementteam liepen mee in de Heistse zorgdiensten, van gezinszorg tot over woonzorgcentrum Berkenhof tot poetshulp.
Heist zet veel in op kinderdagverblijven en onthaalmoeders, omdat daar een grote vraag naar is. Dit in tegenstelling tot sommige andere gemeenten die de kinderopvang willen uitbesteden aan de private sector of aan grote zorgbedrijven. “Vorig jaar konden we slechts 33 % van de aanvragen honoreren”, aldus Kelly Van Tendeloo. “Dat is minder dan het Vlaamse gemiddelde. Daarom we beroep op Kind en Gezin om in onze regio meer erkenningen te realiseren.” Het Heiveldje is op dit moment erkend voor de opvang van 25 kindjes. “Er is en serieus tekort aan opvangplaatsen”, vertelt de coördinatrice, “vooral omdat enkele ouders van kindjes hier opnieuw zwanger zijn.  In de huidige accommodatie en met de huidige personeelsploeg zouden er zeker nog enkele bij kunnen als we daarvoor erkenning krijgen”.

“Anderzijds wil ik met mijn bijdrage hier ook de lokale zorg onder de aandacht brengen omdat het ‘zorgberoep’ vandaag sterk onder druk staat”, vertelt Van Tendeloo verder. “Gelukkig is, in tegenstelling tot de rest van Vlaanderen, het aantal onthaalmoeders in Heist in stijgende lijn, maar er mogen er zeker nog enkele bij komen. Het voordeel van een onthaalmoeder is dat de opvangplaatsen beter over het grondgebied van de gemeente kunnen gespreid worden, terwijl kinderdagverblijven steeds centraal zijn ingeplant.”

Het blijft opvallend dat ‘zorg’ nog steeds een vrouwelijk aandachtspunt is met vrouwelijke schepenen en vrouwen in het Heistse managementteam. In heel Heist is slechts één onthaalpapa actief.

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Speciale promoties Check het hier