Nieuws uit de regio

26-02-2019 - Booischot

Wie zorgt er voor mij als mama en papa er niet zijn?

De gemeente heeft een belangrijke taak in de zorg voor haar burgers, zowel oud als jong. Vooral in de kinderopvang doet Heist-op-den-Berg belangrijke inspanningen. Om dat aan de lijve mee te maken ging schepen Kelly Van Tendeloo, een tijdje meedraaien in het kinderdagverblijf Het Heiveldje in Booischot.

Ook schepen Sarah Wouters en enkele leden uit het Heistse managementteam liepen mee in de Heistse zorgdiensten, van gezinszorg tot over woonzorgcentrum Berkenhof tot poetshulp.
Heist zet veel in op kinderdagverblijven en onthaalmoeders, omdat daar een grote vraag naar is. Dit in tegenstelling tot sommige andere gemeenten die de kinderopvang willen uitbesteden aan de private sector of aan grote zorgbedrijven. “Vorig jaar konden we slechts 33 % van de aanvragen honoreren”, aldus Kelly Van Tendeloo. “Dat is minder dan het Vlaamse gemiddelde. Daarom we beroep op Kind en Gezin om in onze regio meer erkenningen te realiseren.” Het Heiveldje is op dit moment erkend voor de opvang van 25 kindjes. “Er is en serieus tekort aan opvangplaatsen”, vertelt de coördinatrice, “vooral omdat enkele ouders van kindjes hier opnieuw zwanger zijn.  In de huidige accommodatie en met de huidige personeelsploeg zouden er zeker nog enkele bij kunnen als we daarvoor erkenning krijgen”.

“Anderzijds wil ik met mijn bijdrage hier ook de lokale zorg onder de aandacht brengen omdat het ‘zorgberoep’ vandaag sterk onder druk staat”, vertelt Van Tendeloo verder. “Gelukkig is, in tegenstelling tot de rest van Vlaanderen, het aantal onthaalmoeders in Heist in stijgende lijn, maar er mogen er zeker nog enkele bij komen. Het voordeel van een onthaalmoeder is dat de opvangplaatsen beter over het grondgebied van de gemeente kunnen gespreid worden, terwijl kinderdagverblijven steeds centraal zijn ingeplant.”

Het blijft opvallend dat ‘zorg’ nog steeds een vrouwelijk aandachtspunt is met vrouwelijke schepenen en vrouwen in het Heistse managementteam. In heel Heist is slechts één onthaalpapa actief.

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier