Nieuws uit de regio

25-02-2019 - Heist-op-den-Berg

Voor de kostuums alleen al…

Voor haar nieuwste productie koos het Heists Kamertoneel een klassiek Frans stuk uit de 18de eeuw: Les Liaisons Dangereuses. De acteurs dragen in Brussel gehuurde kostuums, voor de dames hoepelrokken van meer dan 10 kg. Normaal hadden daar ook nog antieke pruiken bij gehoord, maar regisseur Peter Smolders besloot de haartooi toch maar 21ste eeuws te houden.

“ ’t Is even aanpassen, maar je voelt je direct geweldig in je rol”, vertellen de actrices.  “Je hebt wel veel meer plaats nodig om te bewegen en nu begrijpen we waarom de adelijke dames uit die tijd minstens 2 kleedsters nodig hadden om hen te helpen de kleding aan te trekken”.  Les Liaisons Dangereuses is ontstaan als brievenroman, een ketting van verschillende brieven die samen een verhaal vormen. Het werd verschillende keren verfilmd, onder meer met Glenn Close en was jarenlang een succesvolle musical op Broadway. Vicomte de Valmont en marquise de Merteuil spelen samen een pervers spel. Een nietsontziende bevrediging van hun zieke geest. Maar wat als er echte liefde in het spel is? Humor en drama gaan hand in hand in deze klassieker. De prachtige kledij en het meeslepend spel van de spelers nemen je zo mee naar de 18e eeuw.  De brug naar het nu wordt gemaakt door de platenkast met Franse muziek te plunderen.

Op de planken Frank Sterckx,, Ilse Vercammen, Marleen Verhaegen, Karien Van Remoortel, Denise Cammaerts, Bram Jacobs, Marthe Anthonis, Shana Verbeeck en Dirk Anthonis.
Opvoeringen in het theater aan de Kattestraat op 1, 2, 8, 9, 12, 15, 16, 22 en 23 maart om 20.30 uur en op 24 maart om 15 en 19.30 uur. Reserveren op  0470/86 17 79 of op www.hkt.be

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

Speciale promoties Check het hier