Agenda activiteiten

Donderdag 25 april 2019

OP DE KOFFIE - PLUS 55 ers nodigen uit:

KVLV HEIST-OP-DEN-BERG OP DE KOFFIE BIJ DE PLUS 55ers: Wie? Iedereen is er welkom! KVLV leden, partners, familie, vrienden …. Wat? Infosessie ‘Voedselallergieën en Intoleranties” - Smoestuinier - koffietafel. Waar? Zaal Withof te Zonderschot. Wanneer? Donderdag 25 april 2019 om 14.00u. VOEDSELALLERGIEËN EN INTOLERANTIES Voedselallergieën en intoleranties komen steeds vaker voor, zowel bij kinderen als bij volwassenen en zelfs op latere leeftijd steken ze soms de kop op. De reacties bij een allergie en een intolerantie zijn vaak gelijkaardig, maar het mechanisme er achter en de manier om ermee om te gaan, kunnen erg verschillen. Wil je hier graag meer over weten, of heb je zelf of een van je naasten af en toe last van ademnood, maag-darmklachten, huiduitslag of hoofdpijn en vermoed je dat een allergie of intolerantie hiervan de oorzaak is? Schrijf je dan in voor de infosessie op 25/04/19. Diëtiste Natacha Van der Auwermeulen geeft er uitleg over primaire allergieën, kruisallergieën, en intoleranties zoals pseudo-allergieën en malabsorpties. Wat is het precies, waar zitten de verschillen, hoe ontdek je de oorzaak en hoe kan je best een reactie vermijden? Dit alles wordt toegelicht aan de hand van enkele concrete voorbeelden. Voor de ontspanning hebben we “De Smoestuinier” uitgenodigd. Eens zin om ‘groen’ te lachen? In zijn nieuwe show gaat Steven Vromman op zoek naar de smoezen voor pesticidegebruik in moestuinen in Vlaanderen. Pesticiden, roundup, glyfosaat. Het lijken niet meteen begrippen die je tegenkomt in een comedyshow. Toch vormen ze de rode draad in de nieuwe show van Steven Vromman die inspeelt op de grote hype van het moestuinieren. Met zijn gebruikelijke mix van verhalen, grapjes, liedjes … , krijg je informatie over de alternatieven voor de chemische producten in de moestuin. Bij de koffietafel met lekkere broodjes en gebak kan zeker nog nagepraat worden.

Inschrijven: uiterlijk 18 april bij de KVLV bestuursleden of via mail jeannine.bellekens@gmail.com of 015/ 24 77 12

Deelnameprijs: € 15 - leden KVLV en inwonende gezinsleden € 12.

Locatie

Parochiezaal Zonderschot - Withofstraat 4 - 2220 Heist - Zonderschot

Organisatie

KVLV Heist-op-den-Berg
Jeannine Bellekens
T. 015 24 77 12
jeannine.bellekens@gmail.com
www.kvlv-heistcentrum.be

Meer over deze vereniging

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Speciale promoties Check het hier